Over van der Maas

Over van der Maas

Historie

In 1908 is het bedrijf gestart als eenmanszaak en werd er met paard en wagen agrarisch loonwerk verricht. De eerste tractor werd in 1944 aangeschaft. Dit was een Cormick die 6 kilometer per uur reed. In de jaren hierna zijn er meerdere machines aangeschaft.

Vanaf 1956 hebben de gebroeders Kees en Jacob het bedrijf overgenomen en zijn vervolgens verder gegaan onder de naam Gebr. van der Maas. In 1988 is Jacob uit het bedrijf gestapt en is Wilco samen met zijn vader verder gegaan. De bedrijfsnaam werd veranderd in Loonbedrijf van der Maas B.V.

In 1988 waren er 2 mobiele kranen. Het bedrijf wat zich tot dan toe vooral toelegde op agrarisch loonwerk starte nu ook met grondverzetwerkzaamheden. In het jaar 2003 heeft Wilco het bedrijf voortgezet en is momenteel de huidige eigenaar van Loonbedrijf van der Maas B.V.

 

Huidige situatie

Binnen Loonbedrijf van der Maas zijn agrarisch loonwerk en grondverzet nog steeds de belangrijkste werkzaamheden. Daarnaast is er nog een aparte vestiging in Bruinisse. Hier bevindt zich het op- en overslag depot, ook wel de grondbank genoemd. Binnen het bedrijf zijn momenteel 24 medewerkers in dienst. Het bedrijf groeit nog voornamelijk door klanten die voorkeur hebben voor de certificeringen van het bedrijf.

 

Certificeringen

Het bedrijf heeft verschillende certificeringen voor het agrarisch loonwerk, grondverzet en voor de grondbank. Deze certificeringen zijn er als waarborg voor de kwaliteit van de geleverde dienst of product. De certificaten zijn te downloaden onderaan de pagina door op de logo's van de certificaten te klikken.

De volgende certificeringen zijn er:

  • VKL*
  • VCA*
  • BRL 9335 protocol 1 en 2